Nieuwsbrief

Nieuws

Gecertificeerd buigwerk

Een veel gebruikte toepassing voor inductief gebogen buizen is de pijpleiding. Bijvoorbeeld voor water, gas en olie. Maar ook voor CO2, zoals de diverse 20” en 12” bochten, vervaardigd uit L360N PSL2 materiaal, die we voor een CO2-pijpleiding mogen leveren. De CO2, het restproduct van de industrie, gaat via de pijpleiding naar kassen in de regio waar het gebruikt wordt voor de groei van de gewassen. De tuinders hebben hierdoor geen gas meer nodig om zelf CO2 te produceren. Het CO2-leidingnetwerk is daarom cruciaal voor de continuïteit van de aangesloten bedrijven.

Veiligheid en betrouwbaarheid van dit netwerk staat voorop. Niet voor niets worden er zeer hoge eisen gesteld aan het buigwerk en is levering volgens ISO-15590 de harde eis. Daarbij zorgen de maximale ovaliteit van 2,5% in het gebogen gedeelte en een buighoek afwijking van maximaal 0,5 graden voor extra uitdaging. De lat ligt hoog en daarom koos deze opdrachtgever voor Van Rijsoort Induction. Dankzij de lange relatie weten beide partijen wat ze aan elkaar hebben en wat belangrijk is om deze opdracht succesvol uit te voeren. Uiteraard de kennis en kunde van het inductief buigen van de buizen, maar ook de inhoudelijke kennis over de gestelde ISO-normering en het in goede banen leiden van het certificeringsproces.

Destructief onderzoek
Om te weten of een bocht voldoet aan de gestelde eisen voert Lloyds uitgebreide inspecties uit, voor en tijdens het productieproces. In de praktijk betekent dit dat we voorafgaand aan de productie een proefbocht buigen. Deze bocht ondergaat in een onafhankelijk laboratorium en onder toezicht van de Lloyds inspecteur een destructief onderzoek. Er worden diverse testen uitgevoerd zoals een trekproef, kerfslag en hardheid om aan te tonen dat de materiaaleigenschappen niet nadelig beïnvloed zijn door het buigproces.

Zijn, onder toezicht van Lloyds, alle testen positief uitgevoerd, dan ontvangen we het beproevingsrapport. Vanaf dat moment mogen we voor dit product, voor deze klant en met deze specifieke buis gaan produceren. Tijdens het buigproces houdt Lloyds de vinger aan de pols en controleert ze tegelijk de traceerbaarheid van de gebogen buizen. Is een bocht goedgekeurd, dan krijgt deze een stempel die overeenkomt met het materiaalcertificaat. Op deze manier is de herkomst en kwaliteit van de gebogen buizen altijd te herleiden.

De goedkeuring van Lloyds
De proefbocht voor de CO2-leiding is inmiddels goedgekeurd. We kunnen aan de slag met de productie. Het door Lloyds, bij iedere bocht, goedkeuren van de certificaten betekent meer voor ons dan de goedkeuring van het buigwerk. Het is ook een bevestiging van de kwaliteiten van onze inductie buigmachine en van de kennis en kunde van onze betrokken vakmensen gedurende het gehele proces. En zo zijn onze opdrachtgevers weer verzekerd van foutloos en gecertificeerd buigwerk.

Terug naar nieuws overzicht

Wij zijn gecertificeerd volgens:

ISO 9001 2015
Stempelbevoegd onder Lloyd's Herwaarmerk